16 Kasım 2011 Çarşamba

Tahinli Karnıbahar

1 normal boy karnıbaharı doğrayıp, çok az su koyup kapağı kapalı halde 15 dk kadar pişirin. buharda pişmiş gibi olacak. bu olay olurken diğer malzemeler hazırlanabilir. isteğe göre roka, maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşillik, 2 kırmızı ve 2-3 yeşil biber, 1-2 diş sarmısak.

Karnıbahar soğurken içine karabiber ve kimyon ve tuz atılır karıştırılır. Elma sirkesi de bu aşamada konulabilir isteğe göre ama az...

sosu için 1 limon suyu, 4 yemek kaşığı veya daha fazla (çok seviyorsanız) tahin, biraz zeytinyağı, biraz tuzu karıştır. karnıbahar soğukken önce malzemeleri sonra sosu karıştır.

en üste de sumak ve tuzla ovulmuş 1 küçük soğanı serp. veya taze soğan kullanılabilir. Pul biber de atılmalı...

Midesi rahatsız olan abartmasın, evde soda bulundursun. Bir de biber ve soğanları çiğ olarak değil biraz ayçiçek yağında çevirip, yağını süzerek kullansın.

rakıyla fena oluyor!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder